Billericay

This project carried out on pro-bono basis consisted in improving the quality of the space of a clinic for learning disabilities in Billericay, United Kingdom.

The NHS centre was hosted in a house which showed many limits in terms of natural lighting, separation between staff and patients’ areas and usable indoor spaces.

The initial phases of the projects involved workshops with both the staff and the patients to identify needs and desires of who actually lives the building on a daily basis.

As a result, one of the key ideas was to introduce elements typical of the outdoors into the house and creating dedicated spaces for communal activities. An area with moving partitions has been introduced in the project to provide a flexible approach to the many different needs of the centre.